Общи условия за profibulgaria.com

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН НА САЙТ  profibulgaria.com
•   Използването на този сайт и регистрирането на поръчка чрез него, се счита за съгласие с посочените условия. Ако не приемате тези условия, моля, не използвайте уеб сайта!
Общи условия 
• Собственик на сайта и електронния магазин www.profibulgaria.com е Таргет Медия Груп EООД със седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ж.к. Тракия, бл 154, вх.В,  ЕИК 200300672.
• Публичното разпространение, копиране и  публикуване в други уебсайтове на запазените знаци и марки, снимките от каталозите са нарушения на авторските и сродните им права и се преследват от закона. Потребителите могат да копират материали от електронния магазин единствено за собствена употреба.
• Таргет Медия Груп EООД има право да променя цените на предлаганите стоки без предварително уведомяване. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката на желаната стока.
• Таргет Медия Груп EООД има право да променя общите условия. Актуалните условия в момента, в който е направена поръчка от потребител, са договорените условия за конкретната поръчка.
• При изчерпани стоки Таргет Медия Груп EООД във възможно най-кратък срок след получаване на заявка за покупка, уведомява за това клиента  чрез e-mail или по телефон. Клиентът може да пожелае анулиране на заявката за покупка или да изчака до получаване на количества от стоката.
• Таргет Медия Груп EООД не носи отговорност, ако клиентът е посочил неверни и/или непълни данни в направена поръчка.
• Всички обявени цени са в български лева с включен ДДС.
• Всички спорове между страните във връзка с изпълнението и/или тълкуването на настоящите условия следва да се решават чрез преговори  в дух на разбирателство и добра воля. Ако не бъде постигнато съгласие, всички неразрешени спорове между страните  ще бъдат разрешавани от компетентния съд, според действащото законодателство в Република България.
Условия на доставка, права и задължения на страните 
• Таргет Медия Груп EООД се задължава да достави на клиента поръчания от него продукт на посочения адрес. При изчерпани наличности да уведоми клиента в срок до 3 работни дни.
• Доставката е за сметка на клиента. Доставяме със Спиди или Еконт Експрес. 
• Цената на куриерскaта услуга не е фиксирана и не е включена в цената на предлаганите продукти. Тя се определя от куриера в зависимост от килограмите, начина на получаване, наличието на наложен платеж и др. 
Доставката може да бъде до посочен от Вас адрес или до офис на куриерската фирма. Моля, отбележете с уточнение или забележка адреса на офиса, ако желаете да получите пратката си по този начин.
За проверка стойността на куриерската услуга за Вашата пратка може да използвате калкулатор, публикуван в сайта на Спиди и Еконт Експрес.
 Заплащането на дължимата цена на стоката става при доставката или авансово с банков превод.
• Клиентът се задължава да посочи име на фирмата или трите си имена, телефонен номер за връзка, адрес за доставка. Да плати цената на стоката според условията.Да заплати разходите по доставката. Да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
• Фирма Таргет Медия Груп ЕООД има сключен договор с куриерски фирми Спиди и Еконт Експрес за изплащане на наложен платеж чрез пощенски паричен превод.  За направеното плащане от Ваша страна, куриерската фирма издава разписка за пощенски паричен превод на стойността на дължимата сума. Тази разписка е признат от Закона за пощенските услуги документ и играе ролята на касов бон. 

• При получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон към фактурата.

• В чл. 3, ал. 1 от Наредба № Н-18/2006г. е указано, че всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги (ЗПУ).
По смисъла на § 1, т. 12 от ЗПУ, “наложен платеж” е пощенска услуга, при която пощенската пратка се доставя на получателя срещу заплащане на определена от подателя сума. Доставчикът на стоката я предава на куриера, който от своя страна я доставя на получателя, срещу заплащане на определена от подателя сума (стойността на стоката с или без таксата за услугата наложен платеж, в зависимост от договореното между страните по доставката). Куриерът събира определената от подателя сума и след това в зависимост от договореностите им, му я превежда по банков път или му я изплаща в брой. Начинът, по който куриерът превежда сумата на подателя, няма нищо общо с начина, по който се заплаща за стоката от получателя й, и който начин на плащане всъщност е определящ при съобразяване на изискванията на законодателството за издаване на фискална касова бележка.  Когато куриерът е същевременно лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по замисъла на ЗПУ и още преди предаването на стоката на куриера е договорено между доставчика и куриера, че определената от подателя сума по наложения платеж /стойността на стоката/ ще бъде заплатена на доставчика от получателя на стоката чрез пощенски паричен превод, не е необходимо издаването на фискална касова бележка от доставчика при предаването на стоката на куриера.

Гаранции и връщане на стока
• Пазаруването онлайн се регулира от Закона за електронна търговия. Правата на клиентите на всеки онлайн магазин се определят от Закона за защита на потребителите.
• Клиентът може да заяви недвусмислено желание да върне поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаване на стоката, при ненарушаване целостта на опаковката и
• Клиентът е длъжен да заплати разходите по връщането на стоката, вкл. транспортни разходи и др. куриерски или банкови такси, свързани с възстановяването на платената цена за покупката.
• Клиентът има право да получи  само стойността на върнатата стока, такава каквато е била при заявката и закупуване.
Лични данни 
• Ние пазим личните данни на клиента, станали ни известни при попълване на електронната форма за  покупка. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите  общи условия, Таргет Медия Груп ЕООД може да използва личните данни на клиента единствено и само за целите за договаряната  покупко – продажба. Ние поемаме отговорност да не разкриваме никакви лични данни за клиента на трети лица.

ВРЪЗКА С КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ:

www.kzp.bg – link към страницата на Комисията за защита на потребителите
0700 111 22 – телефон за връзка