Приложения

Тук ще намерите всички видове приложения на индустриалните прахосмукачки

ПриложенияМного прахосмукачки Mastervac намират приложение в хартиената индустрия: прахосмукачките могат да се използват за регулярното почистване на помещенията и машините, както и за събиране на обемни материали. Фабриките за хартия се нуждаят от вакуумно почистване при различни етапи на производствения цикъл на хартия и картон. От по-общото почистване на машините и околната среда, до по-специфичното почистване на химически отпадъци, прахосмукачките Mastervac са проектирани така, че да бъдат конкурентни във всеки един етап на производствения цикъл.

 

Приложения

 

ПриложенияMastervac произвежда прахосмукачки с различни приложения за дървообработването: от всмукване на дървени частици направо от машината, до почистване на околната среда и отделените в нея частици. Mastervac проектира индивидуални вакуумни решения по желание на клиента: високооборотни централни вакуумни системи, компактни мобилни прахосмукачки, прахосмукачки със сертификат ATEX за приложение при боядисване, са само няколко примера за качеството и специализираните решения, който Mastervac предлага.

Приложения

 

ПриложенияMastervac ATEX индустриални прахосмукачки: правилният избор за хранителната и преработващата индустрии.

Хранителната индустрия предлага широк спектър от приложения за прахосмукачките Mastervac. Индустриалните прахосмукачки са незаменими във фабриките за производството на

– брашно;

– фураж;

– пекарните;

– заводите за паста и други.

Подобни са нуждите на фабриките за производство на замразени храни и сухи храни, като сухо мляко и подобни.

Изборът на правилна прахосмукачка е от особена важност за фабриките за производство на брашно, хранителни продукти, сладкарски изделия, млечни и месни продукти, където почистването на помещението и машините е от особено значение за поддържане на добра хигиена. Употребата на прахосмукачка Mastervac повишава ефективността и безопасността на  работната среда, както и тази на работниците, като цялостно подобрява производствения процес.

В хранителната индустрия често се среща употребата на трифазни прахосмукачки, които са подходящи при по-продължителна употреба. Тези мощни прахосмукачки осигуряват дълбоко почистване на производствените материали и машини, като изсмукват прах и отпадъци във всички етапи на производството: производство, опаковане, съхранение на суровини както и на готови продукти. За допълнително повишаване на събирателния капацитет Mastervac предлага допълнителни накрайници и предварително разделяне на събирането и изхвърлянето (дори при продължително време) на големи количества разнороден прах ( брашно, овес и т.н.) В зависимост от приложението на съответните стандарти по безопасност, индустриалните прахосмукачки Mastervac се предлагат и във версия за взривоопасна среда със сертификат ATEX, снабдени с филтър H/M/L  по европейски стандарт, както и специални антистатични филтри NOMEX, изработени частично или изцяло от неръждаема стомана.

Приложения

 

 

ПриложенияИндустриални прахосмукачки Mastervac за нуждите на фармацевтичната индустрия.

Добрата хигиена и почистване са от особена важност за химическата и фармацевтичната индустрии. От години Mastervac разработва продуктова гама специално предназначена за най-известните фармацевтични компании в света. Заради широкото търсене в този сектор, Mastervac предлага индустриални прахосмукачки с много сменяеми части и възможности за конструиране, в това число специални филтри от неръждаема стомана, ATEX, филтър клас Н за абсолютна филтрация, минимално ниво на звука и индивидуално решение за всяка част на прахосмукачката. Благодарение на богатата си продуктова гама Mastervac може да конструира подходящо решение за нуждите на всеки клиент, независимо дали това е част, вградена в машина за производство на лекарства или почистване за целите на безопасност в дадена област на производствената среда (като стаи за почистване и подобни).

Приложения

 

ПриложенияИндустриални прахосмукачки с пневматичен мотор  за химическата и петролната индустрии

Заради токсичността и потенциалната опасност на използваните материали, безопасността е от особено значение за тези индустрии. Качеството и мощността на всмукване на прахосмукачките Mastervac, гарантира предотвратяването на риск от замърсяване в лаборатории и производствени цехове. На места с висок риск от експлозия където се предпочита пневматичното задвижване пред електрическото (като например на нефтени платформи), Mastervac предлага серия от индустриални прахосмукачки с пневматичен мотор.

За да се покрият изискванията за сигурност при тези специфични среди, Mastervac предлага прахосмукачки с филтър ATEX за експлозивни среди, съвместим с изискванията на Европейския съюз  – Европейска директива 94/09/ЕС – приложими в рискови зони 1-2 и 21-22 в присъствието на възпламеними газове или прах.

Други работни среди с потенциална опасност от възпламеняване са нефтените платформи, където поради присъствието на потенциално възпламеними газове или прах, се предпочита използването на прахосмукачки с пневматичен мотор. Липсата на електрически компоненти е допълнителна гаранция срещу риска от избухване на пожар.

Приложения

 

ПриложенияПрахосмукачки Mastervac за стрoежи и обработване на повърхности

Прахосмукачките Mastervac, благодарение на своята гъвкавост, намират приложение в почти всяка сфера на строителството – от големи индустриални прахосмукачки, подходящи за събиране на големи количества отпадъци, до по-компактни модели, подходящи за обработване на повърхности. Mastervac разполага с подходяща прахосмукачка за всяко приложение. За големи компании, които имат нужда от големи прахосмукачки с определени спецификации и отлична работа, които да почистват отломки и прах (сериите TS и PN са подходящи), както и за по-малки строителни фирми, които имат нужда от по-компактни решения (сериите MS и Wet and Dry са подходящо решение), които да могат да предложат отлична работа като мощност и капацитет на събиране на отпадъци, събрани в малки размери с голяма маневреност. Тези машини са особено подходящи при използване на пневматични чукове или при други процеси за обработване на повърхности.

При строителни дейности количеството прах и отломки винаги е значително и намаляването на отделянето им в околната среда е жизненоважно за безопасността на работниците. За тази цел  индустриалните прахосмукачки Mastervac често се предлагат в комбинация с оборудване и накрайници за обработване на повърхност (например шлайфане  или еднодискови машини) или машини за производство на материали (мрамор, камък, и др). По-компактните модели обикновено се поръчват за мобилно приложение по строежите, особено когато се изисква по-висока степен на филтрация и безопасност (при събаряне или отстраняване на азбест).

Индустриалните прахосмукачки са леки и лесни за употреба, особено в случаите когато се налага разрушаване на строителен обект или пък строителните дейности изискват употребата на висок стандарт филтри, поради токсичността на отделения прах, като например азбест ( до преди няколко години широко използван в корабостроенето). В тези случаи се налага използването на прахосмукачки със сертификат АТЕХ, подходящи за токсични или възпламеними среди.

Приложения

 

ПриложенияTS HD серията на Mastervac – цялостна мощ за тежката промишленост

Производството на цимент е едно от най-големите предизвикателства за прахосмукачките поради голямото количество прах и трудното пречистване на поетия материал. За този вид приложение Mastervac разполага с мощни прахосмукачки с високоинтензивни системи за филтриране, подходящи за централни вакуумни системи или преносими прахосмукачки: например за почистване на складово помещение или намеса в случай на разлив от поточната линия

За приложения в тежката промишленост е особено подходяща иновативната пневматична  филтрираща система, която е оборудвана с филтри пълнители, които могат да се почистват често по време на работа с помощта на струя сгъстен въздух. Обратния пулсиращ филтър позволява почистване на филтъра без да се прекъсва работата. При попадане на голям обем материал в системата може да се постави дозатор, който увеличава всмукателния капацитет и подобрява работата на машината, което от своя страна води до значително намаляване на производствените разходи.

При производството на стомана и в леярните, се изисква бързо отстраняване на големи количества тежък прах, което пречи на производството (например прах от леярните фурни, складови помещения, поточни линии, и т.н.) Високоефективните и мощни прахосмукачки на Mastervac ( до 18 KW) са идеалното решение за тези сфери на приложение, защото позволяват бързо отстраняване на големи количества прах, фини частици (при висока температура) както и пясък и пръст. 

Приложения

 

ПриложенияПрахосмукачки Mastervac – вградени устройства за ОЕМ (Производител на оригинално оборудване)

Повече от 20 години Mastervac предлага индустриални прахосмукачки на много производствени предприятия – лидери в своя сектор. Mastervac е предпочитания избор и за предприятията в сферата на ОЕМ, благодарение на своя опит, експертиза и високото качество на предлаганата услуга.

В своя отдел за развойна дейност Mastervac проектира специални прахосмукачки предназначени за всяка една индустрия, от механична до хранителна, от текстилна до опаковъчна, като винаги се стреми да предлага новаторски и функционални решения. Широката гама прахосмукачки проектирани така, че да допълват автоматичните машини, изпълняват функцията непрекъснато да отстраняват отпадъците и бракуваните елементи директно върху машината, дори в тесни помещения.

Mastervac предлага най-доброто решение за всяко производство и специфичните му нужди, като безопасността заема централна роля: за тази цел прахoсмукачките на Mastervac притежават международни сертификати АТЕХ и CESI.

Приложения

 

ПриложенияЦялата мощ на прахосмукачки Mastervac за нуждите на обработката на отпадъци

Грижата за околната среда не е просто празно понятие за Mastervac. Всички Mastervac прахосмукачки са проектирани по най-високи стандарти, а частите им са произведени при екологично устойчиви процеси. Затова би било правилно да се каже, че всички прахосмукачки на компанията са активни участници в Зелената икономика.

Обектите за обработка на изхвърлените отпадъци, като крематориуми и сметища, използват индустриалните прахосмукачки на Mastervac, за да се справят с огромното количество отпадъчни газове и други отпадъчни материали. За целите на тази индустрия Mastervac обикновено предлага трифазни прахосмукачки със средно висока мощност, които са идеалното решение за обработка на голямото количество и обем на отпадъчните материали. Корозивният характер на този вид прах обикновено изисква антикорозионни конструкции, които се предлагат при повечето прахосмукачки Mastervac. Благодарение на своята надеждност и отлична работа Mastervac прахосмукачките са изключително полезни на големите компании в сферата за повишаване на продуктивността и ускоряване на работните процеси, водейки до по-висока ефективност и доходоносност.

Приложения

 

ПриложенияЧесто срещано оплакване при пътниците на обществения и частния транспорт е от хигиенните условия във вагоните на влаковете или автобусите. Прахосмукачките на Mastervac решават този проблем като предлагат една конкурентноспособна прахосмукачка,  с която се гарантира отлично почистване за кратко време. Дори пекинското метро избра малка централна почистваща система на Mastervac, на която могат да работят едновременно до пет служителя. Това осигурява бързо и ефикасно почистване, а стационарното положение на машината допринася за нейната ефективност . Тези индустриални прахосмукачки могат да работят без прекъсване в продължение на 24 часа.

Автомивките трябва да могат да работят в непрекъснат цикъл  с много дълги маркучи (особено тези, които специализират в почистването на камиони и автобуси). За нуждите на този вид транспортни услуги се изисква прахосмукачка, която да работи дълги часове и да може да поглъща големи предмети (хартия, парчета гума, и т.н.) дори от разстояние, без да се запушва.

Приложения

 

ПриложенияПрахосмукачките на Mastervac за ценен партньор във сферата на аеронавтиката и самолетостроенето. Прахосмукачките се предлагат в боядисан вариант или от неръждаема стомана. Моторът може да бъде еднофазен, трифазен или пневматичен, като всички модели се предлагат във вариант със сертификат АТЕХ.

Благодарение на многото варианти на прахосмукачките и широката гама аксесоари за различни приложения,  прахосмукачките Mastervac са идеалното решение за общо почистване на самолетикакто и по-специализираното почистване на двигатели и резервоари. Тяхната компактност и гъвкавост ги прави подходящи за общата поддръжка и при строене на самолети.

Прахосмукачките Mastervac се използват за целите на армията и тренировъчни дейности свързани с военна подготовка, като например стрелбища. За почистването на тези обекти е необходимо да се използват прахосмукачки със сертификат АТЕХ за работа във взривоопасна среда и оборудване с филтри НЕРА. Прахосмукачките с АТЕХ сертификат са идеалния вариант за предотвратяване на риск от експлозия, както и на опасност от възпламеняване по време на събиране на частици и прах.

Приложения

 

ПриложенияКорабната промишленост – пътническа и товарна – изисква особени почистващи решения, вградени или мобилни, за целите на своята дейност. За тези цели Mastervac препоръчва компактни ръчни прахосмукачки, с висока всмукателна мощ и висока филтрираща ефективност, като по този начин се гарантира максимална надеждност и резултатност.

За да се отстранят останките от заваряването и пясъчната струя, прахосмукачките Mastervac имат специален контейнер за вода, издържащ на удари. Огромни корабостроителници, в които се строят масивни кораби често имат нужда да събират отпадъци от седем метра дълбочина. За такива цели, Mastervac препоръчва трифазна прахосмукачка с допълнителен воден контейнер и дълъг маркуч, подходящи за продължителна дейност и при голямо натоварване.

Приложения

 

ПриложенияМЕКА, индустриалните прахосмукачки на Mastervac за възстановяване на масло и метални чипове.

Механичното инженерство и обработката на метал изискват специфични почистващи решения по време на няколкостепенния си процес на работа. Общото почистване и ежедневната поддръжка на машините (стругове, мелници, работни центрове) могат да бъдат изпълнени с прахосмукачки Mastervac.

В зависимост от количеството и естеството на материалите (метал или дървени частици, масла и лубриканти, и т.н.) които трябва да бъдат изсмукани, Mastervac предлага компактни и удобни еднофазни прахосмукачки, работещи с голямо налягане. Освен това с МЕКА серията на Mastervac е възможно да се филтрира и рециклира режещото масло или емулсия – нещо, което би се оценило високо при процеси, изискващи голяма механична точност (производство на части за коли, часовници и други). Прахосмукачките Mastervac за възстановяване на масла и части спомагат за намаляването на разходите по набавяне на материали.

Приложения

 
ПриложенияНай-надеждното решение за почистване В електронната промишленост е важно да се следват стриктни производствени практики  по безопасност. Всъщност финия прах, който се отделя при различните прозводствени процеси се разнася по работните плотове и трябва да бъде отстранен от източника, за да се избегне замърсяване на продукта – който  често е с миниатюрни размери. Филтрите НЕРА гарантират по-високо ниво на сигурност, като предотвратяват повторното влизане на прах в работната среда и по този начин намаляват риска от замърсяване. Директното всмукване прави производствения процес по-безопасен и по този начин допринася за качеството на произведените продукти. Най-важният момент в избирането на прахосмукачка за тази индустрия е високата ефективност на филтрите (НЕРА филтри). Като предотвратяват замърсяването, тези филтри гарантират високо производствено качество и правят работната среда по-здравословна. Намаляване на замърсяването на продуктите в електронната промишленост Основна отличителна черта на електронната промишленост е високата прецизност, с която се изработват компонентите. Поради прогресивното смаляване на размерите на частите става все по-трудно, но същевременно жизненоважно за мениджъра на производството, да се предотврати замърсяването на полуготови продукти и същевременно да се достигне високо качество на произведените материали, при това с минимални загуби (отпадък). Решението на проблема със замърсяването е изсмукването на прах или остатъчни производствени продукти директно от източника, което от своя страна елиминира риска от замърсяване на полузавършени продукти по време на производствения процес. Предимствата от използването на прахосмукачка за засмукване директно от източника на прах са:
 • по-високо качество на завършения продукт;
 • повишена продуктивност и ефективност;
 • намаляване на прекъсванията по време на работа.
Почистване на полупроводници При производството на полупроводници се отделя токсичен прах (например силиконов прах), който в никакъв случай не трябва да влиза в контакт с операторите на машините или околната работна среда. Следователно е важно да се включи почистваща система с торбичка за безопасност с цел да се избегне изтичане или директен контакт с праха. Почистване при производството на печатни платки При производството на печатни платки трябва да се спазват стриктни правила за качество. Почистването от фин прах и отпадъчни материали (в резултат на производствени процеси като печатане и сондиране) е важно за да се гарантира най-високо качество на произведените продукти. За този вид промишленост висококачествените почистващи филтри са изключително важни, за да се избегне отделянето на фин прах във въздуха. Почистване на ‘чисти стаи’ Като цяло в „чистите стаи“ количеството фини частици не трябва да надвишава определен брой (по стандарт ISO), за да може да се запази качеството на продуктите. Всяко съоръжение, компонент или машина, които влязат в такова помещение трябва да отговаря на съответните изисквания. При производството на микрочипове се отделя прах , който не може да се остави в производствената част, за да се:
 • избегне замърсяване на продукта;
 • гарантира безопасността на хората работещи в лабораторията;
 • спазят повишените стандарти за стерилна среда.
С цел да се спазят всички тези изисквания е необходимо поддържането на добра хигиена и безопасност, прахосмукачките, които почистват тези помещения трябва да отговарят на високи стандарти за качество и прецизност и трябва да:
 • са оборудвани с НЕРА филтър (Н14) или ULPA(U15) филтър;
 • да могат лесно да се стерилизират.
Mastervac – правилното решение за почистващи системи Благодарение на над двадесет години опит в производството на прахосмукачки за промишлеността, Mastervac са развили нова гама продукти, които могат да задоволят нуждите и на най-взискателния клиент в сферата на електрониката. Minitec Mastervac представя новата си прахосмукачка Minitec, която е специално проектирана за електронната индустрия. Много подходяща за всмукване на малки частици фин прах директно от работните плотове за нуждите на производство на електрониката и полупроводниците. Ефективността на тези малки прахосмукачки се гарантира от високото ниво на филтриране, както на входа – така и изхода на машината. Minitec са:
 • подходяща за засмукване на фин прах направо от работния плот;
 • пречистване на въздушната струя преди да бъде освободена в околната среда;
 • лесна за сглобяване /разглобяване и лесна за поддържане;
 • филтърни торбички с предпазители, за по-големи нива на сигурност;
 • изработка изцяло от стомана;
 • тиха;
 • възможност за добавяне на филтър UPA ( за вертикална работа – upstream).

ПриложенияВсмукване на прах и стъклени фрагменти с прахосмукачки Mastervac

Прахосмукачките Mastervac са идеални за всмукване на всички видове прах и частици отделени при производството на стъкло. Производството на стъкло се състои от няколко етапа, през които се използват различни суровини и често в големи количества.

Благодарение на здравата си стоманена конструкция, прахосмукачките Mastervac могат да издържат на най-тежките условия, като могат да бъдат използвани на различни етапи от процеса и най-вече – всмукване на стъклени частици (включително химични суровини) от производствените линии, събиране на отломки от пресите, извеждане на стъкления прах извън фабриката. Прахосмукачките Mastervac предлагат широка гама от решения и в зависимост от изискванията (количество, брой оператори, почистване и пневматичен транспорт) и може да възстанови изразходвания стъклен прах, дори и най-финия и абразивен такъв. Серията специално създадена за нуждите на стъклопроизводството се състои от отделни прахосмукачки, както и централни вакуумни системи с по-висока работна ефективност.

Приложения

 

TOP Call Now Button