Транспортирането на прахове, гранули и други насипни материали е деликатен момент при производствените процеси. Използването на правилната транспортираща система е важно за запазванетокачеството на крайния продукт. Пневматичните вакуумни конвейери са херметични и представляват най-доброто транспортно решение в индустриалния сектор, единственото, което е в състояние да премахне разпръскването на прах и напълно да елиминира риска от замърсяването на продукта. Пневматичните конвейери се използват в много индустрии и тяхното използване може да увеличи до 30% производителността и ефективността на машините, на които са инсталирани.
Таргет Медия Груп ЕООД предлага цялостни решения за пневматичен транспорт предназначен за товарене и разтоварване във всички индустрии.
Пневматичнототранспортиране осигурява бързо пренасяне на материала по тръбен път без загуби.
Предлагат се компактни монофазни транспортьори за пренос на по-леки, сухи материали на къси разстояния. Това е пневмотранспортът с най-добро съотношение цена-качество. Освен тях се използват и трифазни транспортьори за пренос на материали на големи разстояния. Мощността се определя индивидуално според нуждите на клиента.