9 необичайни приложения за Вашата прахосмукачка за сухо и мокро почистване

/ / Блог

Вашата прахосмукачка за сухо/мокро почистване може да бъде от огромна полза за вашето домакинство. Но използвате ли напълно нейния потенциал?

Предложили сме Ви 9 креативни, но необичайни, приложения по които може да използвате вашата прахосмукачка:

1. Почистване след Вашия домашен любимец

Къпането и подстригването могат да бъдат неприятен и мръсен процес, и обикновено има по-голяма бъркотия, която трябва да се изчисти, след като изкъпете вашият пухкав приятел.

Вашата прахосмукачка за сухо/мокро почистване е перфектният инструмент за тази работа. Може да изчисти излишната вода, пясък, кал, и косъмчета останали след подстрижката, но също така работи и като сешоар за вашето куче или коте- само превключете настройката на вашата прахосмукачка.

2. Почистване на LEGO

Комплект Lego, съдържа стотици малки парчета, така че не е изненадващо, че може да ги намерим из цялата къща. Вашата прахосмукачка е перфектният инструмент за засмукване на LEGO-та от всякакви кътчета в къщата. Просто се уверете, че първо сте изчистили прахосмукачката от насъбралите се прах и отломки.

3. Кондензация

Кондензация се получава, когато топъл въздух срещне студена повърхност. През зимата, кондензацията на прозорците може да бъде истински проблем, тъй като влажността в дома ви се натрупва, когато отоплението ви се включи и навън е студено.

Ако бъде оставена, кондензацията може да доведе до дългосрочни проблеми като влага и мухъл, които могат да повредят стените и мебелите Ви- разрешете проблема по-рано и изчистете кондезацията с вашата прахосмукачка за сухо и мокро почистване.

4. Подсушаване на верандата Ви след почистване

Почистването на вашата веранда наистина може да я върне към живота. Но твърде много вода може да й причини повече вреда, отколкото полза.

Преди да почистите вашата веранда, настройте вашата прахосмукачка на вентилатор, и издухайте всички листа и отломки (това прави прахосмукачката добър заместител на вентилатор за листа).

След като верандата е дълбоко почистена, изчистете и мръсната останала вода или тя ще попие обратно във верандата.

5. Премахване на вдлъбнати по вашия килим

Пренареждането на тежки мебели често оставя грозни вдлъбнати на килими.

За да ги премахнете, поставете кубчета лед над вдлъбнатините и изчакайте да се разтопят. Това ще омекоти влакната на килима. След това, почистете над тях с вашата прахосмукачка за сухо, мокро почистване, за да върнете влакната на килима в нормалното им положение.

6. Почистване на камината

Камините или външните камини могат да бъдат кошмар за почистване, и има голям риск от това да се направи още по-голяма бъркотия, когато се опитате да почистите остатъците от пепел и сажди. Някои прахосмукачки за сухо/мокро почистване могат да бъдат оборувани с фин прахов филтър, за да се улови студената пепел. Уверете се, че камината и всякакви остатъци са напълно студени преди почистване.

Особено при външни камини, ако не сте изчистили самата камина и сте оставили влажни остатъци от пепел, това може да направи вашата камина неизползваема, докато тя не изсъхне напълно. Вашата прахосмукачка може да изчисти остатъците от пепел без проблем.

НО МОЛЯ ЗАПОМНЕТЕ: Почистването на пепел изисква използването на фин прахов филтър или високоефективна торбичка за събиране на прах, за да предотврати изхвърлянето на пепел във въздуха. Никога не почиствайте нагорещена или топла пепел.

7. Подсушаване на колата Ви

Популярен метод сред любителите на автомобили е да се използва вентилатор за листа, за подсушаване на колата им след измиване, но използването на вашата прахосмукачка за сухо и мокро почистване на настройка вентилатор също е идеална за тази цел.

8. Почистване на петна по седалките на колата Ви

След години използване на седалките на колата Ви, не е необичайно да станат на петна или да се замърсят. Използването на вашата прахосмукачка, с Ваши предпочитания за автопочистващ разтвор, ще направи интериора на автомобила Ви да изглежда като нов.

Нанесете почистващия разтвор върху засегнатата област, следвайте инструкциите за отстраняване на петна, както е указано от опаковката, и използвайте вашата прахосмукачка, за да премахнете петното и разтвора от тапицерията.

9. Почистване на вашата вана

Прахосмукачката за сухо и мокро почистване е перфектния инструмент за премахване на останалата вода от аквариуми, вани, или малки езерца при почистване.

Повечето вани ще са изпразнени до определена точка, и ще останете с водата в долната част на ваната. Това означава, че ще трябва да изпразните останалото ръчно, използвайки вашата прахосмукачка за сухо и мокро почистване.